Winnicott “mükemmel ebeveynlik yoktur. olsa olsa yeterince iyi ebeveynlik olur” diyerek anne babaların mükemmel/ ideal ebeveyn olma çabalarının gerçeği yansıtmayacağına dikkat çeker.

Ebeveynlik yolculuğu kimi zaman zorlayıcı, örseyelici ve duygusal olarak tetikleyici olabilir. Özellikle kendi çocukluğumuzda sağlıklı ebeveyn modelleri görmeden büyüdüksek kendi ebeveynliğimiz de bundan etkilenebilir. Çocuğumuzda kurduğumuz bağ kimi zaman zayıflamış ve hatta kopmuş bile hissedebiliriz. Çocuğumuz sanki bize yabancılaşmıştır. 

Sorunlar karşısında tıkanmış ve çözümsüz hissettiğimizde,  yeniden şefkatli bağ kurmak istediğimizde Ebeveyn Danışmanlığı bize destek olabilir. 

 Ebeveyn Danışmanlığı anne babaların / bakım verenlerin çocukları ile ilgili yaşadıkları sorunlarda tıkanıklıkları fark edebileceği, becerilerini geliştirebileceği bir uzman desteği sürecidir. Süreç psikoeğitim, çeşitli uygulamalar ve danışmanlıktan oluşur ve genellikle psikoterapilere göre daha kısa sürede sonuçlanır. 

 Ebeveyn Danışmanlığı süreci ebeveynler ile yapılan aile görüşmesinde sorunların tespit edilmesi ve birlikte yol haritasının planlanması ile başlar ve ilerler. 

 Ebeveyn Danışmanlığı sadece sorun zamanlarda değil ebeveynlik becerilerini geliştirmek isteyen, çocuğuyla daha sağlıklı ve şefkatli bağlar kurmak isteyen  anne babaların her zaman başvurabileceği bir koruyucu, destekleyici sağlık desteğidir.