Psikolog, kişilerin toplumsal ve bireysel davranış, tutum, duygu ve düşünme durumlarını inceleyen meslek grubudur. Davranışların zihinsel süreçlerini bilimsel olarak açıklamayı temel alan meslek grubuna mensup kişiler psikologlardır.

 Psikolog Ne İş Yapar?

 Psikolog olan kişiler klinik psikoloğun sorumluluğunda test teknikleri ve yöntemlerini uygulayarak raporlarlar. Ayrıca hasta görüşmesi yaparlar ve psikolojik hizmet verirler. Taburcu olan hastaların izlemlerini, görüşmelerini ve danışmanlık hizmetlerini de psikologlar karşılarlar.

 Bir grup ya da kişinin davranışını, hareket etme biçimini inceleyerek bunun nedenlerini öğrenmeye çalışır. Kelime anlamına göre ruh bilimci olarak da bilinen psikolog klinikte, adli tıpta, cezaevinde, hastanede, okul ya da fabrika gibi birbirinden farklı alanlarda çalışabilir.

 Eğer İzmir'de ya da İzmir'e yakın bir yerde yaşıyorsanız bostanlı psikolog ile iletişime geçebilir ve mevcut hayatınızdan çok daha güzel bir hayat sürebilirsiniz. Uzman psikolog kadromuz ile tüm süreçte yanınızda oluruz. 

 Psikolog Nasıl Olunur?

 Psikolog olmak isteyenlerin üniversitelerin 4 senelik Psikoloji bölümünden mezun olmaları gerekir. Psikolojinin herhangi anabilim dalında yüksek lisans yapan kişiler ise uzman psikolog unvanını kazanırlar.

 Psikologların uzmanlık alanlarına bağlı olarak hastane, okul, adliye, ordu, fabrika ya da klinik gibi yerlerde çalışmaları mümkündür. Psikologlarla konuşmak genellikle kişilere iyi geldiğinden kendilerini çok daha rahat ve iyi hissederler.

 Psikologlar hastaları ile yalnızca hasta-doktor ilişkisi kurarlar ve anlattıklarından dolayı onları hiçbir şekilde yargılamazlar. Uzman psikologlar ile görüşmeler yapmak ve hayata farklı pencereden bakmayı öğrenmek mümkündür. İzmir ya da İzmir yakınlarında ikamet eden kişiler bostanlı psikolog ile iletişime geçebilirler. 

 Bir Psikologda Olması Gerekenler Nelerdir?

 Yüksek gözlem yeteneğine sahip olmak ve olayları farklı pencerelerden görebilmek,

 Kişileri küçük düşürmemek ya da anlattıklarından dolayı yargılamamak,

 Yeni geliştirilen teknikleri ve testleri yakından takip etmek,

 Psikoloji dışında sosyoloji, antropoloji ve felsefe gibi alanlarda da ilgi ve bilgi sahibi olmak,

 Hastalar ile iş ilişkisinin dışında herhangi bir ilişki kurmamak,

 Yüksek konsantrasyona sahip olmak,

 Bireylerin diline uyum sağlamak ve anlattıklarını anlamak,

 Alanında sürekli kendini geliştirmek ve psikoloji ile ilgili haberleri, gelişmeleri ve yayınları yakından takip etmek.