Bireysel psikoterapi, bireylerin ruh sağlığı sorunlarını ele almak ve çözmek için kullanılan bir terapi türüdür. Bireysel terapi, bir kişinin hayatındaki stres, kaygı, depresyon, ilişki sorunları, özsaygı sorunları, kaygı bozuklukları, yeme bozuklukları, bağımlılık veya kaygı duyulan başka bir konu gibi bir dizi soruna yardımcı olabilir.
Bireysel terapi, bir terapist ile bir birey arasındaki güvenli bir ortamda gerçekleşir. Bu ortamda, terapist bireyin yaşadığı zorlukları anlamak ve çözüm önerileri sunmak için çeşitli terapi tekniklerini kullanır. Terapi, bireyin kendini daha iyi anlaması, duygularını ifade etmesi ve zorluklarla başa çıkma becerilerini geliştirmesi için yardımcı olur.
Bireysel terapi, psikodinamik terapi, bilişsel-davranışçı terapi, kabul ve kararlılık terapisi, çözüm odaklı terapi gibi farklı terapi yöntemlerini içerebilir. Terapi, bireysel ihtiyaçlara göre özelleştirilir ve terapistler genellikle bir dizi oturumdan oluşan bir tedavi planı oluştururlar. Terapist ve danışan, belirli bir süre boyunca birbirleriyle düzenli olarak görüşürler.
Bireysel Terapiye Hangi Konularda Başvurabilirim?
Depresyon
Panik Atak
Kaygı
Fobiler
Öfke Sorunları
Bağımlılık ( Alkol, madde vb.)
İlişki Sorunları
Kişilik Bozuklukları
Uyku Sorunları
Yeme Bozuklukları
Stres
Boşanma/ AYRILIK
OKB
Travma
Davranış Bozuklukları
Kayıp ve Yas Süreci